Avnøvej 13, 4750 Lundby, Danmark     +45 61 46 07 73

Sorptionsaffugtere (adsorptionsaffugtere) anvendes til en lang række formål inden for områder der adskiller sig meget fra hinanden. Nye applikationer dukker konstant op, da bevidstheden om de skadelige virkninger af høj fugtighed stiger støt.

Tørluftlager

I et tørluftlager behøves kun en adsorptionsaffugter til at holde den relative fugtighed på det ønskede niveau året rundt, uanset temperaturen .Grundlæggende kræver et tørluft lager kun et u-isoleret, rimeligt lufttæt bygning udstyret med en affugter. Stål og andre metaller, træ, papir, pulveriseret produkter, militært udstyr er blot et par eksempler på mulige elementer, der kan lagres sikkert og til en lav pris.

Militær udstyr

Affugtning af ammunitions opbevaring og konservering af køretøjer var nogle af de første applikationer på det militære område. Siden da er antallet af applikationer steget og dækker alt fra ubåde til kampfly. Håndvåben, kampvogne, køretøjer, radio- og radaranlæg og underjordiske klippehuler.

Arkiv

Arkiver for fotografiske film skal opbevares ved lav temperatur og ved lav relativ luftfugtighed, typisk + 2 ºC, 30% RH. Et kontrolleret klima med stabil relativ luftfugtighed er også vigtigt for at forhindre kunstsamlinger, gamle dokumenter, tekstiler, bøger osv. fra at blive beskadiget af tidens tand.

Kraftværker og bygninger

At kunne levere tør luft til industrianlæg og bygninger er en vigtig proces. Kraftværkskedler, rørsystemer, damp kondensatorer, turbiner og broer er eksempler på tørluft korrosions beskyttelse. Bygninger, der har været ude for oversvømmelse eller fugtskader kan ofte gøres fuldt funktionelle igen efter udtørring med tør luft.

Elektronik

Til fremstilling af visse former for elektronisk udstyr, kræves meget ren luft og miljø, men der er også brug for tør affugtet luft. For eksempel har vi leveret sorptions affugtere og temperatur kontrol, til elektronik produktion hvor en temperatur på 2 grader og 15% RH var påkrævet.

Pharma- og levnedsmiddelproduktion

Adsorptionsaffugtere gør det muligt at fremstille farmaceutiske produkter hele året rundt i en kontrolleret tør atmosfære. Adsorptionsaffugtere øger produktionskapaciteten i spray tørretumblere og fluid beds, der bruges, for eksempel inden for fødevareindustrien. Bryggerier kan undgå mug og kondens på kolde overflader ved at bruge adsorptionsaffugtere.

Andre anvendelser

Måske ingen af de ovennævnte anvendelser passer til dit specifikke behov for tørring eller opretholde et kontrolleret tørluft miljø. Vi har erfaring i en lang række applikationer, alt fra underjordiske klippe grotter til opbevaring og tørring af svampe og strudseæg. Løsningen på dit fugt problem kunne være en adsorptionsaffugteren!

BACK